ANIMATIE

Ministerie
van VWS

KLANT:

Ministerie VWS

BUREAU:

&Obsession

PRODUCTIE:

BKN-Productions

DELIVERABLES:

1x animatie

Ministerie van VWS

Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport is een Nederlands ministerie. Dit ministerie draagt in de eerste plaats de zorg voor de volksgezondheid. Dit betreft onder andere het beleid met betrekking tot ziekenhuizen, geneesmiddelen, ziektekosten en huisartsen.

VRAAGSTUK

Het Ministerie van VWS organiseerde een event genaamd ‘Zorg van Morgen’. Hierbij waren veel mensen uit de medische wereld – denk aan artsen, zorgverzekeraars, etc. – aanwezig. Zij wilden in een ‘setting the scene’-video laten zien hoe de zorg eruit zou zien binnen een utopie – een situatie waarin alles in perfecte banen wordt geleid en de communicatie tussen alle systemen soepel verloopt – om het gesprek hoe dit te realiseren met elkaar aan te gaan.

AANPAK

Wij hebben ervoor gekozen om een animatie te creëren waarin de patiëntreis binnen deze utopie wordt weergegeven. Hiervoor hebben we het script zelf geschreven aan de hand van de input van het Ministerie.

RESULTAAT

Een animatie van 2:50 minuten die is gebruikt als opening van het evenement ‘Zorg van Morgen’. Naar aanleiding van deze animatie is vervolgens het gesprek aangegaan om te kijken hoe er naar deze utopie toegewerkt zou kunnen worden.

HULP NODIG MET JOUW PRODUCTIE?

LAAT JE GEGEVENS ACHTER EN WIJ NEMEN Z.S.M. CONTACT MET JOU OP!