Loading...

Video content trends 2018

Home / Creatief / Video content trends 2018

Wat zijn de trends in 2018 als het gaat om video content marketing

Nou dat zijn er nogal wat, daarom bij deze een overzicht van de belangrijkste ontwikkelingen. Ga je met jouw bedrijf de logische stap wagen om video content te maken? Lees onderstaande tips en je weet precies wat je te doen staat.

  • Live stream video voor directe interactie

Even een middelmatige livestream het internet op slingeren is echt categorie kind-kan-de-was-doen. Maar wil je echt kwalitatieve video’s leveren dan is het verstandig om een pro in de arm te nemen. Zo kan jij je onderscheiden van de massa en vallen jouw video’s veel meer op.

  • Verdiep je in de beschikbare tools en kies een stijl

Creativiteit kent geen grenzen, doe daarom als de wiedeweerga diepgaand onderzoek naar alle mogelijke tools die je daarbij kunt gebruiken. Met behulp van de geschikte tools kun je een eigen stijl ontwikkelen zodat jouw content altijd herkenbaar is. Geen zin in ellenlang speurwerk en creatievebrainstormsessies die niks opleveren: schakel een productiebedrijf in. Zij laten op hun website vaak zien welke technieken ze allemaal in huis hebben zodat je direct weet of dit bij jouw merk past.

  • Laat je leiden door data, maar blijf bij je visie

Natuurlijk zitten je het liefst de hele dag data te analyseren in een excel, maar zorg er wel voor dat je content (die scoort) past bij je visie en missie. Probeer dus een mix daar tussen te vinden, want je kan wel honderd keer hetzelfde soort filmpje uploaden, maar als dit totaal niet bij jouw bedrijf past levert het alsnog niks op.

  • Ken je doelgroep

Noemt een top influencer jouw merk, hang dan de slingers maar op. Houdt er wel rekening mee dat je deze ook binnen no-time weer op kan bergen als de volgers van de influencer niet tot jouw doelgroep behoort. Probeer te zoeken welke influencers écht interessant zijn voor jouw doelgroep, dit kan namelijk de engagement enorm verhogen.

  • Probeer mee te liften op het succes van anderen

Waarom de hele tijd zelf het wiel uitvinden? Zijn er bepaalde bedrijven in jouw branche die enorm scoren? Probeer hier creatief mee om te gaan en wellicht kan je meeliften op hun succes. Hier geldt dus vooral dat je altijd up-to-date moet blijven van de content van je concurrentie. Alles wat zij doen, kan jij beter.

  • Ligt je doelgroep met een computer of met een telefoon in bed?

Video’s maken betekent ook goed nadenken op welke manier jouw doelgroep deze content tot zich gaat nemen. Negen van de tien keer is dat op de mobiele telefoon. Professionele videoproductie bedrijven weten hier alles van en kunnen jou helpen de content perfect te maken zodat de boodschap altijd perfect overkomt.

  • Experimenteer met nieuwe technieken

Experimenteeren laat je vooral informeren over alle mogelijkheden. Het hoogst haalbare is natuurlijk dat jouw vernieuwende content zo in het oog springt dat jouw sales een ongekende boost krijgt en niemand meer jouw naam vergeet. Het is wel belangrijk om te realiseren dat dit veel tijd kost daarom is het inhuren van een externe partij geen overbodige luxe.

 

Comments(0)

Leave a Comment