Loading...

Waarom is een strategie en resultaat belangrijk voor jouw video content

Home / Creatief / Waarom is een strategie en resultaat belangrijk voor jouw video content

Als je tegenwoordig nog geen gebruik maakt van video in je digitale marketing dan kan je net zo goed meteen je spullen pakken.

Sinds 2016 is video marketing niet alleen meer een optie, maar een echte must. Zonder video geen succes. Maar ook video marketing is aan trends onderhevig. De tijden van ‘camera aanzetten en gaan’ zijn allang vervlogen. Daarom is het wellicht een idee om eens in te zoomen op de laatste ontwikkelingen.

Wilde je vroeger meer info over een product of dienst dan werd er in de regel met het bedrijf getelefoneerd. Tegenwoordig gaan consumenten eerst zelf opzoek naar alle informatie die ze nodig hebben voordat ze de stap zetten naar contact met de klantenservice. Neem jij de moeite om video content te integreren in je sales proces dan kunnen jouw (potentiële) klanten in hun eigen tijd kennis opdoen over jouw dienst of product en kopen ze uiteindelijk precies wat ze willen.

Bijna een kwart van de klanten verliest interesse in jouw merk als jij geen video content aanbiedt. Het kijken van een filmpje op een smartphone is nu eenmaal een stuk aantrekkelijker dan het doorspitten van lange stukken tekst. Dit betekent overigens niet dat elk soort video volstaat. Kwaliteit gaat ook hier boven kwantiteit. Hoge kwaliteit video’s zijn bovendien veel beter bestand tegen de tand des tijds, waardoor het de investering meer dan waard is.

Wil je professioneel overkomen, schakel dan zeker een expert in. De video wereld is inmiddels zo immens groot en veeleisend dat hulp vragen zeker geen overbodige luxe is. Een video productie bedrijf kan ook goed meedenken over je merk strategie, hoe bereik ik meer conversie en er kan zelfs een totale awareness campagne worden opgestart. Video marketing werkt niet volgens de vaste formule van: richten, schieten, raak; creativiteit is in deze wereld een groot goed.

Bron: www.digitalmovers.nl
Bron: www.digitalmovers.nl

Persoonlijke videos zorgen ervoor dat jouw merk een gezicht krijgt waardoor de connectie met de consumenten groter wordt. Maak ook gebruik van technieken zoals drones, slowmotion, live video,  motion graphics, live video, animatie, hyper- en timelapses, VR, 360 graden video,  waardoor jouw merk zich kan onderscheiden van de concurrentie. Een foto zegt meer dan duizend woorden, een video zegt meer dan duizend foto’s.

Heb je een vraag over video strategie of wil je meer weten over een awareness campagne met goede conversie, dan kan je natuurlijk altijd contact opnemen en dan denken wij graag vrijblijvend met je mee. Laat je alvast inspireren door ons portfolio..

 

www.bkn-productions.com
Davina Lamberts – 070-2600120