Loading...

Creëer ik onsuccesvolle video content?

Home / Creatief / Creëer ik onsuccesvolle video content?

Meer bekendheid van je merk – is meer werk.

Waarom zou je willen dat iedereen op de hoogte is van jouw merk, event of festival aan de hand van bewegend beeld? Dat levert alleen maar gedoe op; meer bekendheid van je merk betekent meer werk. Heb je toch het gevoel dat je mee moet gaan in deze trend (die niet meer te ontkennen is), hier enkele tips, dan weet je zeker dat jouw filmpje nooit bekeken en gedeeld wordt.

Langdradigheid is een van de grote geheimen achter het niet-viraal gaan van een video. Dus zorg voor saaie beelden (richt je draaiende camera bijvoorbeeld op een witte vlak voor een aantal uur). Probeer de aandacht van de kijker zo snel mogelijk kwijt te raken. Dat is overigens wel lastig met video content, aangezien online video’s nu eenmaal vaker worden bekeken dan een blog of een afbeelding.

“Langdradigheid is een van de grote geheimen achter het niet-viraal gaan van een video”

Lauressa Ford

Organiseer je een event of een festival? Voer een film verbod in. Evenementen en festivals zijn nu eenmaal perfecte voedingsbodem voor mooie video beelden, dus weg met die camera’s! Voel je toch de verplichting om te filmen, doe het dan vooral zelf met je smartphone, zonder professionele hulp.

Vermijd sociale platformen. Het zit namelijk zo dat video content nogal snel groeit. Ook kanalen waar video niet de boventoon voerde als Facebook, Twitter en Instagram richten hun software steeds meer op deze vorm van content, waardoor video beelden voorrang krijgen boven blogs en afbeeldingen. Dus als jij per se je video moet delen, maak dan gewoon een kopietje en geef deze aan je buurman (zonder internet).

In de strijd tegen videoviraliteit is het vooral belangrijk om geen drones te gebruiken bij het creëren van beelden. Drones kunnen nu eenmaal het risico op doorkijken significant vergroten. Met deze nieuwe techniek krijgt de kijker beelden te zien die zo bijzonder en indrukwekkend zijn en daarom dus gevaarlijk. De dagen dat drones alleen gebruikt werden door makelaars en natuurliefhebbers zijn allang vervlogen en de mogelijkheden zijn eindeloos. Daarom zijn drones een echte no-go.

Tot slot is het van groot belang om je niet te verdiepen in alle mogelijkheden. Time-lapses, motion graphics, animation, slowmotion beelden: de wereld van video content kent geen grenzen als het gaat om creativiteit. Als beelden dan ook nog eens gecombineerd worden met muziek kan het zo maar zijn dat jouw film door (nieuwe) klanten een hit wordt en de merkbeleving een positieve boost krijgt.

Bovenstaande tips zullen zeker leiden tot onsuccesvolle video content. Ben je wel geïnteresseerd om meer publiek te bereiken met kwalitatieve video beelden, dan heb je bij deze een opsomming van valkuilen die je moet vermijden.